Om Oss

Toll free call

0500 78 0002

Om oss

North Compass Windows är ett företag specialiserat på försäljning av fönster av olika slag, skjutpartier samt dörrar. Med fokus på kvalité, modernitet och snabba leveranstider levererar vi exklusiva produkter med hög standard. Vi har en bred arsenal med allt från garagedörrar, ytter- och innerdörrar, skjutdörrar och fönster och kan erbjuda trygga helhetslösningar till förmånligt pris. Vi arbetar måttanpassat; allt för att du som kund ska få en skräddarsydd produkt just för dig. Vårt mål är att vara bäst på allting rörande glas och fönster – det som brukar kallas “husets ögon”. Med flera års erfarenhet gör vi alltid vårt yttersta för att hitta den optimala lösningen för dig och dina önskemål. Den huvudsakliga verksamheten sker i Göteborg med omnejd.

Sleep in absolute peace
Wake up to bright Sunshine

Vi formar, designar och levererar måttbeställda fönster och skjutpartier enligt dina önskemål. Stora, små, runda, halvrunda, trekantiga, kvartsfönster. Vi kan tillverka fönster i de flesta färger och former, varav många alternativ saknas här i katalogen. Hör av dig med dina önskemål så gör vi vårt bästa för att uppfylla dem.

U-värde

Vi lämnar 30 års garanti på PVC vit kulörbeständighet, 10 år på kondensbildning mellan glasskikten och 5 års garanti på övrig konstruktion. Alla våra fönster uppfyller kraven för P-märkning.

Det är viktigt att tänka på de långsiktiga kostnaderna vid ett köpa av fönster och här är North Compass Windows PVC-fönster väldigt fördelaktiga (även om vi även har lågt pris) eftersom de är energieffektiva och underhållsfria. Detta avsnitt handlar om just energieffektivitet som beskrivs i fönstrets U-värde.

U-värde är ett mått som anger värmeförlusten genom fönstret med enheten W/m2*K.
Lågt U-värde är ett bra U-värde eftersom det då är en mindre energiförlust genom fönstret.

Både glaset och karmen är utformade för att minska värmeförlusten genom fönstret (transmission). Glaskassetten fylls med ädelgas (argon) och ett av glasen får ett lågemissionsskikt (energiglas).

PVC-fönster har en mycket stor fördel i att den underhållsfria karmen är uppbyggd i luftceller som är tillslutna. Dessa luftceller isolerar bättre än en massiv karm och ökar energibesparingen.